Eltelt hat hónap, amióta a szülőfalumba elkezdtem turizmust szervezni, melynek keretében vendégeket viszek Párizsból a faluba. Ma összesítettük az elmúlt hat hónapot.

Az út 349 euro, amely négy napos élményt biztosít, igazi falusi környezetben, szinte érintetlen tájakon. Eddig minden út telt létszámmal ment, nem egyszer várólistát kellett készíteni.

A program kényes része volt az utazás. 1,8 milliót fizetünk a repülőn való foglalásért, majd Budapestről a faluig és vissza, 420 ezret kért a buszos. A repülőút aránylag tűrhető hosszúságú, de a busz nagyon hosszú volt, 4-4,5 óra. Háromszor is le kellett cserélni a buszos céget különböző problémák miatt. Aztán ért egy meglepetés.
A határ másik oldalán található egy nagyváros, amelynek van repülőtere. Elvileg fogadhat nemzetközi járatokat, ezért gondoltam egy próbálkozást megér. A vezetője udvariasan fogadott, megkérdezte milyen nyelven óhajtok tárgyalni vele. Elmondtam, hogy szeretném, ha rendszeresen fogadnának egy repülőt. A légitársasággal megbeszéltem, azt mondták, hogy a reptérrel kell egyeztetnem (szerintem nekik kellett volna). A repülőtér vezetője elment telefonálni, éreztem, hogy valami hatalmas gépezet megindul.
Megegyeztek a légitársasággal (ők felhívták). Vagy 2,5 órával az indulást követően leszáll a gép náluk, vagy egy távolabbi reptéren, ahonnan átrepülnek egy adminisztratív megállás után, de ez esetben is 200 percen belül a párizsi indulástól már a reptérről fognak kisétálni. A reptér azt is felajánlotta, hogy amennyiben szerződök velük erre az ajánlatra, akkor adnak egy igényes buszt, amelyik a faluba 20-25 perc alatt elviszi a vendégeket, összesen 12 ezer forintnak megfelelő euroért.
Ez azt jelenti, hogy a vendégek utazási ideje a budapesti reptértől a faluig a 4-4,5 óráról, a reptértől a faluig kb. 30 percre csökkent. Még a legrosszabb esetben is sok időt nyertek. Én meg a repülőtérváltás költségei után is 300 ezer forintot...

A közelben van egyébként magyarországi reptér, van repülőcég is, de velük nem lehetett egyezkedni. Horrorisztikus árakat emlegettek. A buszokkal is vacakoltak, pedig a kért ár felett fizettem, hogy minden rendben menjen. Ennyit számít a rugalmasság.

Ha lesz időm, akkor leírom a francia vendégek visszajelzéseit is.

A bejegyzés trackback címe:

https://csillaberk.blog.hu/api/trackback/id/tr366506967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása